Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jack i amulet czasu to zdecydowanie jedna z ciekawszych gier jakie udało mi się ostatnio znaleźć, jestem wielkim fanem cartoon network a tym bardziej Jacka i jak tylko ją znalazłem wiedziałem że będzie to coś dobrego, i nie myliłem się bo gra okazała się mieć bardzo ciekawy klimat zbliżony do kreskówki i mimo, że rozgrywka jest dosyć prosta to wciągneła mnie.Historia jak się domyślacie dotyczy pokonania Aku, zleca on Jackowi odnalezienie tytułowego amuletu czasu, dzięki któremu będzie też mógł powrócić do przeszłości.Rozgrywka koncentruje się na pokonywaniu napotkanych przeciwników zdobywaniu różnych ulepszeń i przedmiotów dzięki którym będziemy mogli odblokować kolejne moce by kontynuować historie i dostać się do niedostępnych początkowo miejsc.Po drodze spotykamy wiele postaci też tych znanych z kreskówki którym będzie potrzebna nasza pomoc a w zamian udzielą nam cennych wskazówek pomocnych w dalszej części gry.
Gra ma swoje wady na przykład monotonność w pewnych momentach powstaje nagromadzenie tych samych wrogów których musimy ciągle pokonywać a fakt że w grze dość często musimy się cofać sprawia, że jest to dość częste zjawisko.Na plus musze dodać zachowany minimalizm serii oraz ciekawą oprawę audiowizualną która tworzy ciekawy klimat.Jak na możliwości gameboya gra jest całkiem przyzwoita i warta polecania każdemu fanowi serii.
( ̄。 ̄)~zzz
Strony: 1